Bedre Nætter sælger sommerdyner på tilbud

Dyne

En dyne skal holde dig varm om natten. I moderne boliger er det normalt ikke et problem at holde varmen. Termoruder sørger for at kulden udefra ikke kan trænge ind i boligen. Termostater sørger for en stabil temperatur, lige hvor du vil have den, rum for rum. At holde dig varm bør sådan set ikke være et problem. Det kan give anledning til at tro, at alle typer af dyner kan bruges som dyne til sommerbrug. Bare du har en dyne til at dække dig til, så vil termostaten vel sørge for resten.

Men helt så simpelt er det ikke. God nattesøvn er ikke kun et spørgsmål om en god madras og den rigtige stuetemperatur, og det er ikke lige meget, om du har en dyne til sommerbrug eller ej. Heldigvis kan du finde en stort udvalg af dyner hos Bedre Nætter – men hvorfor er det nødvendigt?

En dyne er ikke bare en dyne

Et er, at temperaturen i soveværelset helst skal være lav. Det er videnskabeligt bevist at søvnkvaliteten er bedre når stuetemperaturen er under det vi normalt oplever som behagelig. Soveværelset skal helst være ikke koldt, men køligt. Et andet vigtigt element for god og sund søvn er frisk luft. Det er meget sundere at sove med åbent vindue. Hvis det ellers kan lade sig gøre, bør du i hvert fald prøve det.

Så det er dynen der skal holde dig varm. Men ikke for varm, og derfor kan du godt have brug for to slags dyner: en til vinteren og en sommerdyne.

Andedun giver syntetiske materialer baghjul

Tilbage er at på trods af alle tekniske fremskridt er det endnu ikke lykkedes os af finde bedre isolerende materialer end andedun.  Hvis du i tvivl, se lige hvad folk, der tager på arktiske ekspeditioner, klæder sig i. Andedun er ikke kun det bedste materiale til at fylde dyn og arktisk tøj med, de er også bland de dyreste materialer. Det er en tidskrævende proces at finde de rette dun.

Nogle af de bedste andedun kommer fra moskusænder.  De dun, der samles, er de sarteste dun som hunnerne har. De plukker dem fra deres fjerdragt for at polstre og isolere deres reder med. Disse dun bliver så samlet op, renset og sorteret og brugt til dyner eller dynejakker. Disse dyner er naturligvis ikke billige, så det kan betale sig at gå efter gode tilbud. Dem finder du fx på bedrenaetter.dk.

En dyne til sommerbrug skal være åndbar

Vores kroppe fordamper en hel del vand mens vi sover. Billige dyner er fyldt med syntetiske materialer, som ikke er særlig åndbare. Hvis du oplever at din hud føles klistret om morgenen, bør du måske kigge nærmere på din dyne. Selv om der i dag findes gode dyner med højkvalitets syntetisk fyld, så er dun stadig suveræn bedst.

Et af argumenterne imod dun er at husstøvmider elsker dem. De små kryb lever af det støv som består af nedbrudt organisk materiale, som døde hudceller og – fjer. Men moderne dyner er lavet med tekstiler der holder husstøvmider ude, mens luft og vanddamp kan slippe uhindret igennem. Så dette argument holder ikke længere.

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk